" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Friday, October 28, 2011

Pembaziran amalan syaitan


BAYANGKAN SITUASI INI... "NILAI SEORANG RAKYAT MALAYSIA LEBIH HINA DARIPADA SEEKOR KUDA"

KETIKA SEGENAP LAPISAN RAKYAT BERJUANG UNTUK MENERUSKAN KEHIDUPAN DENGAN TERPAKSA MENGIKAT PERUT KERANA KENAIKAN KOS SARA HIDUP YANG SEMAKIN MENINGKAT... KERAJAAN NAJIB DENGAN MUDAHNYA MENGELUARKAN DUIT SEBANYAK RM 5 6000 OOO (LIMA JUTA 6 RATUS RIBU) HANYA UNTUK MEMBELI 23 EKOR KUDA... DENGAN NISBAH SEEKOR KUDA BERNILAI RM246, O86.95.. SEDANGKAN NILAI SEORANG RAKYAT MALAYSIA YANG MISKIN DAN PAPA KEDANA HANYA RM 500..

APA FAEDAH / MANFAAT DARIPADA 23 EKOR KUDA TERSEBUT KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG MISKIN HIDUPNYA.. RENUNG-RENUNGKAN

Harga 23 kuda itu berjumlah RM5.66 juta dan dibuat melalui rundingan terus tanpa kelulusan Kementerian Kewangan, menurut Laporan Ketua Audit Negara 2010 yang dibentangkan di Dewan Rakyat hari ini.

Kuda-kuda itu dibeli daripada:

Equine Centre Sdn Bhd (enam ekor) dengan bernilai RM1.98 juta
El Ranco Country Club (13) dengan harga RM2.48 juta
Royal Terengganu Endurance Stable (dua) pada harga RM0.58 juta
Toft Endurance Pty Ltd (dua) dengan nilai RM0.62 juta

NILAI KUDA VS RAKYAT MALAYSIA... HINANYA RAKYAT DI MATA KERAJAAN NAJIB BAYANGKAN SITUASI INI... "NILAI SEORANG RAKYAT MALAYSIA LEBIH HINA DARIPADA SEEKOR KUDA" KETIKA SEGENAP LAPISAN RAKYAT BERJUANG UNTUK MENERUSKAN KEHIDUPAN DENGAN TERPAKSA MENGIKAT PERUT KERANA KENAIKAN KOS SARA HIDUP YANG SEMAKIN MENINGKAT... KERAJAAN NAJIB DENGAN MUDAHNYA MENGELUARKAN DUIT SEBANYAK RM 5 6000 OOO (LIMA JUTA 6 RATUS RIBU) HANYA UNTUK MEMBELI 23 EKOR KUDA... DENGAN NISBAH SEEKOR KUDA BERNILAI RM246, O86.95.. SEDANGKAN NILAI SEORANG RAKYAT MALAYSIA YANG MISKIN DAN PAPA KEDANA HANYA RM 500.. APA FAEDAH / MANFAAT DARIPADA 23 EKOR KUDA TERSEBUT KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG MISKIN HIDUPNYA.. RENUNG-RENUNGKAN

Harga 23 kuda itu berjumlah RM5.66 juta dan dibuat melalui rundingan terus tanpa kelulusan Kementerian Kewangan, menurut Laporan Ketua Audit Negara 2010 yang dibentangkan di Dewan Rakyat hari ini. Kuda-kuda itu dibeli daripada: Equine Centre Sdn Bhd (enam ekor) dengan bernilai RM1.98 juta El Ranco Country Club (13) dengan harga RM2.48 juta Royal Terengganu Endurance Stable (dua) pada harga RM0.58 juta Toft Endurance Pty Ltd (dua) dengan nilai RM0.62 juta

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111