" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Friday, December 16, 2011

Ayat Hebat Dari Lim Guan Eng

Dalam sesi penggulungan wacana anjuran akhbar Sinar bertajuk PRU-13: Undi Siapa Jadi Penentu tempoh hari Lim Guan Eng yang merupakan salah seorang panel mengeluarkan satu ayat yang menarik untuk kita fikirkan dan realisasikannya. Berikut kata-kata ringkas penuh makna dari Lim Guan Eng:

"Bila rakyat takut sama kerajaan, itu namanya 'kuku besi', bila kerajaan takut dengan rakyat, itu namanya 'kebebasan dan demokrasi'..."

Amat besar maknannya ayat di atas. Jika kita fikirkan senario politik negara kita siapa sebenarnya yang sedang dan cuba menakut rakyat dengan ayat-ayat seperti, 'jika pembangkang memerintah negara, hancur lebur negara ditimpa malapetaka'. Banyak lagi ayat-ayat seumpama itu yang bermatlamatkan agar rakyat menjadi gerun dan rasa takut.


Gertakan seumpama itu dibuat tidak lain dan tidak bukan oleh Umno ketika perhimpunan 4 hari mereka yang penuh dengan gertakan ditujukan kepada rakyata keseluruhan dan bukannya kepada para delegasi Umno. Perbuatan mereka hanya menggambarkan taktik mereka yang sedang cuba menakutkan rakyat.

Jika rakyat percaya dan termakan dengan segala ayat-ayat gertakan tersebut, ini bermakna rakyat sedang mengalami perasaan takut kepada kerajaan yang memerintah. Berbalik kepada kata-kata Lim Guan Eng di atas, tindakan kerajaan yang berkuasa sekarang yang mahu menanamkan rasa takut rakyat menjurus kapada usaha menjadikan rakyata takut kepada kerajaan yang memerintah...itunya maknanya kerajaan sekarang adalah kerajaan kuku besi.

Apa yang berlaku kepada para ahli politik pakatan rakyat pula adalah terbalik. Sebagai contoh ucapan Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim ketika berceramah dalam rapat umum berhampiran Stadium Shah Alam, beliau dengan tegas mengatakan bahawa kami (pemimpin) di atas adalah kuli kepada rakyat, jika anda rasa kami tak bagus anda hanya perlu menghumban saja kami turun.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111