" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Monday, August 8, 2011

Padan muka Menteri Besar Selangor!

Oleh Penarik beca

Selepas ini Datuk Dr Hasan Mohamed Ali akan mendakwa semua yang dilakukannya demi Islam, macam-macamlah. Dia dah pun dakwa ada usaha mhttp://www.selangorkini.com.my/my/wp-content/uploads/2010/10/Tan-Sri-Abdul-Khalid-Ibrahim.pngengembangkan agama Kristian dalam gereja yang diserbu Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) baru-baru ini.

Saya tidak menolak seratus peratus dakwaan itu. Memang lumrah mana-mana penganut agama pun nak mengembangkan agama mereka

Kalau boleh, saya nak semua orang menjadi orang Islam yang sebenarnya. Semua orang tahu Kristianisasi dan bagaimana beberapa pemimpin PAS ditahan dibawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dalam Operasi Lallang 1987 kerana menentang Kristianisasi.

Memanglah, hendak mempertahankan kesucian Islam adalah satu tindakan yang terpuji. Tetapi bertindak bangang sehingga mendatangkan nama busuk kepada agama Islam di sisi orang lain, tu cerita lain pula. Saya tidak melihat tindakan Jais yang tak pernah saya lihat cerdik itu sebagai satu sumbangan kepada Islam. Itu disservice namanya.

Ramai kawan saya yang jadi Ustaz. AlhamduliLlah, ramai yang cerdik. Tetapi sejak tahun 90an lagi saya telah membangkitkan tentang masalah ustaz-ustaz bodoh. Antara lain, saya pernah bangkitkan hal itu kepada Menteri Besar Kedah kini, Datuk Seri Azizan Abdul Razak, sebab dia pun Ustaz jugak. Saya kata kat dia, orang tua dulu-dulu kalau anak cerdik, hantar sekolah Orang Putih. Kalau bodoh, hantar mengaji pondok atau mengaji agama. Jenis-jenis bodoh tu, bila jadi Ustaz pun, dok bodoh lagu tu jugaklah.

Azizan terus kata kat saya, "Aku mengaji agama bukan sebab aku bodoh". Memang la, saya pun tak pernah rasa Azizan tu bodoh dan terlalu ramai lagi yang mengaji agama bukan sebab depa bodoh. Tinggal lagi, saya syak Azizan rasa dia cerdik sangat. Jenis lagu tu pun susah jugak.

Balik kepada cerita Ustaz bodoh. Saya rasa dalam Jais bersepah-sepah jenis Ustaz bodoh. Sebab tu depa selalu buat keja bodoh. Jais tak pernah saya nampak naik darjah dari dahulu hingga sekarang. Dok bodoh situlah.

Alangkah malangnya jika hal ehwal agama Islam ditadbir oleh jenis-jenis Ustaz bodoh.

Dalam perang pun tak boleh kita langgar dan serang rumah ibadat orang bukan Islam. Kalau pun konon ada bukti ada berlaku pengembangan agama, bukti tu kena disiarkhabarkan dahulu semua semua umat Islam boleh sedar - sentiasa alert. Bukan main serbu rumah ibadat agama macam segerombolan lebai bangang. Cuba tunjuk dalam sejarah Islam kalau Nabi s.'a.w.w. pernah mengkasari rumah ibadat agama lain? Mengaji agama, tapi tak reti agama. Lepas tu berlagak pulak macam pandai sangat.

Kalau ada bukti depa nak kembangkan agama Kristian kepada orang Islam, nak simpan buat apa? Bagi tau kepada seluruh dunia. Pastikan bukti itu tak boleh orang dispute. Beyond reasonable doubt. Kalau betul ada bukti, hampa ingat orang Islam nak duduk diam?!

Lagi pun, kalau ada bukti, perbuatan itu bertentangan dengan Perlembagaan Malaysia. Kalau ada bukti, awat dok bodoh sangat dan tak dakwa dalam mahkamah?!

Tak pa la Jais tu. Dah bodoh, nak buat lagu mana. Dr Hasan pun sama - saya tidak pernah nampak dia cerdik. Jenis kalau Umno pun puji dia, jenis tu dah tak boleh ambil kira dah.

Tapi yang saya nak kata padan muka ialah kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim. Hari tu, bila PAS dah tak lantik Dr Hasan sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor, dia dah ada sebab untuk gantikan Mamat tu dengan orang lain. Tapi dia nak tunjuk baik, tunjuk gentleman konon, walaupun dah macam-macam Dr Hasan kata kat dia (saya dengar sendiri rakaman pertemuan Dr Hasan dengan Pemuda PAS di Selangor).

Kalau setakat Dr Hasan Ali pun Khalid lembik dan tak boleh buat, Azmin Ali tak payah cakap la. Sekali Datuk Seri Anwar Ibrahim panggil mengadap bagi tounge lashing cukup-cukup untuk pastikan Azmin tak digugat macam sebelum pemilihan PKR dulu, habislah Khalid!

Dilihat cerdik dan tak ada rekod rasuah sahaja tak cukup, Khalid. Rakyat juga perlukan Menteri Besar yang tegas dan berani walaupun terhadap jenis macam Azmin dan Anwar sekalipun. Ni dengan Dr Hasan Ali pun tak berani!
http://penarikbeca.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111