" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Tuesday, April 19, 2011

Isu Rasuah Exco Perak - Zambry Yang Gelap Lagi Dalam Kegelapan…

Zambry Abdul Kadir, tatkala ditanya oleh pemberita mengenai seorang anggota Exco Perak disoalsiasat SPRM kerana rasuah, beliau menyatakan bahawa “I am in dark – Saya dalam kegelapan!

Ha! ha! ha! cuba bayangkan, apa yang korang nampak jika Zambry berada dalam kegelapan!Gigi dan biji mata yang puteh?

Tidak! Dalam persoalan ini kita nampak dengan jelas pembohongan Zambry.Dia cuba berbohong kononnya beliau tidak menyedari bahawa SPRM telah menyiasat seorang anggota Exconya kerana rasuah.

Sewaktu persidangan DUN, Zambry sebelum ini telah ditanya oleh Adun Pasir Panjang Mohammad Nizar Jamaluddin supaya memberikan butiran Exco Perak yang ditahan oleh SPRM dan disoalsiasat selama sekitar lima jam baru-baru ini.

Nizar mendakwa bahawa adik anggota Exco tersebut dan salah seorang keluarganya juga disoalsiasat oleh SPRM dan bahawa beliau sendiri (Nizar) mempunyai salinan dokumen daripada Majlis Bandaraya Ipoh dan Pejabat Tanah Kinta dan Jabatan Galian dan Mineral, berkaitan dengan soalsiasat tersebut.

Kalau Nizar sendiri boleh tahu dan mempunyai maklumat mengenai perkara tersebut ; maka amat mustahil maka Zambry tidak tahu apa yang berlaku ke atas orang yang dibawah hidungnya itu!

Ah! Biar saya beritahu Zambry sendiri, bahaya saya sendiri mendapat tahu tentang isu rasuah anggota Exco tersebut kerana saya pernah didatangi oleh beberapa pegawai SPRM Ipoh dan dari Putra Jaya bertanyakan berhubung isu tuntutan palsu yang dilakukan oleh Exco tersebut.

Ha! ha! ha! Kami boleh nampak jelas walaupun Zambry yang gelap itu cuba berselindung dalam gelap!

alhusseyn

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111