" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Thursday, February 2, 2012

Jati tidak jejaskan PAS

ERMA YUSNIDA JUSOH

KUANTAN - Penubuhan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Jati oleh bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Ali disifatkan Pas tidak menjejaskan parti itu kerana ia hanya NGO dan bukan parti politik.

Ketua Penerangan Pas Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, sebagai sebuah negara demokrasi, pihaknya tiada halangan malah terbuka menerima sebarang situasi.

Tambahan pula, Datuk Dr Hassan Mohamad Ali bukan lagi ahli Pas dan tidak terikat dengan peraturan parti.“Saya melihat perkara tersebut sebagai usaha mewujudkan platform baru kepada perkembangan NGO di negara ini dan tiada kaitan dengan Pas.

“Malah saya tidak menganggap ia satu ancaman kepada Pas malah yakin ahli Pas sendiri tidak mudah terpengaruh dengan isu yang dibawakan beliau,” katanya kepada Sinar Harian.

Tuan Ibrahim berkata, melalui tinjauan yang dijalankan dalam kalangan ahli parti, penubuhan Jati dan pelbagai isu yang dibawakan Hassan tidak menjejaskan pendirian dan kesetiaan ahli terhadap parti.

Kata beliau, ahli Pas di Pahang khususnya sudah sedia maklum mengenai isu berbangkit yang ditimbulkan tokoh agama namun tidak mudah tergugat dengan kenyataan yang dibuat.

“Kita kini fokus kepada Pilihan Raya Ke-13 (PRU13) malah jentera parti tidak pernah merasa kehilangannya.“Buat masa ini, kita tidak mahu melayan dan rasa terganggu dengan ‘kemuncup’ yang ada,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111