" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Monday, June 11, 2012

Masuk Islam selepas saksi kejahatan musuh

Susunan USTAZ ZAINUDIN HASHIM

Manusia di muka bumi ini terutama golongan yang jahat dan benci kepada Islam, mereka merancang sesuatu untuk menyekat kemaraan Islam untuk

diterima sebagai agama Allah. Mereka tidak mampu melakukannya, kerana pada masa yang sama juga Allah merancang untuk menggagalkan perancang mereka, begitulah betapa hebatnya Allah dalam perancangannya yang tidak mahu disekat oleh mana-mana makhluk bernama manusia.

Shariffa Carlo adalah di antara makhluk Allah dari kalangan manusia yang menerima Islam sebagai jalan untuk mengabdikan diri kepada Allah SWT.

Ketika masih remaja, beliau pernah melihat dengan mata kepalanya sendiri, bagaimana terdapat individu jahat yang merancang sesuatu bagi memburukkan agama Islam, sedangkan mereka bukanlah makhluk manusia yang berjaya dalam hidup, tetapi mempunyai nafsu besar untuk menyekat Islam agar tidak sampai kepada pengetahuan individu lain.

Ini terdapat pada individu yang bergelar yang berhormat, terutama dalam kalangan mereka yang berjawatan dalam pentadbiran negara Amerika, merekalah yang merancang pengeboman bangunan Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York pada 11 September 2001, tetapi menuding ke arah individu Muslim untuk bertanggungjawab.

Akibatnya sejak peristiwa itu, ramai yang bersimpati kepada Islam dan menerimanya, perkara ini tidak dihebah atau dihebohkan kepada umum dikhuatiri ramai lagi yang memeluk Islam.

Ini menunjukkan bahawa perancangan mereka sebenarnya digagalkan Allah dengan kemasukan ramai individu ke dalam Islam dari kalangan warganegara Amerika.

“Ramai daripada kalangan konco-konco yang anti dan benci Islam memperlihatkan sikap mereka yang sebenar di hadapan saya, mereka cuba memperdaya saya dengan mengatakan bahawa tragedi itu dilakukan oleh orang Islam yang tidak bertanggungjawab. Mereka menegaskan jika saya terima pandangan tersebut mengenai Perhubungan Antarabangsa khususnya di Timur Tengah, mereka akan menjamin saya peluang pekerjaan di Kedutaan Amerika Syarikat di Mesir, ketika itu memang saya belum memiliki pekerjaan malah sedang mengintai peluang, namun hati kecil saya berkata, bahawa ia adalah satu taktik untuk menipu saya,’ujar Shariffa.

Tujuan tawaran pekerjaan di kedutaan tersebut diberikan kepada Shariffa kononnya beliau boleh menggunakan kedudukannya sebagai diplomat Amerika untuk menyekat segenap aktiviti Muslimat, malah menggalakkan mereka untuk menuntut kebebasan.

Pada mulanya beliau menyangkakan idea itu sangat hebat dengan menggalakan wanita Islam bertindak pada perkara yang tidak sepatutnya dilakukan, di samping menaik-tarafkan rakyat Mesir untuk keluar daripada belenggu kemiskinan kepada hidup yang lebih bermakna, namun semua janji itu adalah kosong belaka dengan pelbagai penipuan dan perancangan jahat mereka.

Shariffa menolak semua tawaran palsu itu, malah beliau beralih kepada bidang pendidikan untuk memperkasa diri dengan nilai akademik yang mantap. Beliau menyambung pengajian di sebuah kolej yang menawarkan pengajian al- Quran, hadis Nabi serta sejarah Islam. Mengkaji bahan-bahan tersebut menjadikannya lebih berminat untuk mengetahui tentang maklumat Islam, sekurang-kurang ia sebagai perisai untuk memperjelaskan kebenaran Islam kepada golongan yang amat membenci Islam, itulah cara untuk menjadi alat yang sangat berharga ketika berhujah dengan golongan sesat lagi menyesatkan.

Shariffa melanjutkan pengajiannya di peringkat PhD di Universiti Harvard dalam bidang Teologi dengan memulakan kajian tentang agama Kristian sebagai satu perbandingan dengan Islam.

Memang menakutkan apa yang dipaparkan dalam buku-buku mengenai Kristian dari sudut olahan mengenai intipati ajaran agama itu, tetapi yang lebih menarik ialah intipati ajaran Islam yang berpaksikan kepada kebenaran wahyu al-Quran yang memberi kepuasan ketika mengkaji dan membahaskannya.

Dalam kesempatan berada dalam satu kelas perbincangan dalam subjek Teologi, terdapat seorang profesor yang beragama Kristian Unitarian, bagi hemat Shariffa beliau tidak berapa percaya kepada konsep triniti atau ketuhanan Isa. Malah beliau begitu yakin bahawa Isa adalah seorang nabi yang diutus oleh Allah, kerap kali beliau menekankan pendapatnya itu dalam kelas, walaupun terdapat sanggahan dalam kalangan pelajarnya, namun beliau membuka ruang perbincangan, inilah yang menarik perhatian Shariffa untuk mendekatinya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111