" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Tuesday, August 9, 2011

Buku Negara Berkebajikan tajdid siyasi PAS

KUALA LUMPUR, 9 Ogos: Pelancaran buku karangan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berjudul Konsep Asas Negara Berkebajikan merupakan satu lagi siri gerakan tajdid siyasi di Malaysia dalam mempelopori Negara Berkebajikan yang dibawa oleh PAS seperti mana yang ditegaskan dalam muktamar yang lepas.

“Pelancaran buku ini sangat ditunggu-tunggu oleh seluruh rakyat Malaysia yang dahagakan keadilan,” kata Penolong Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat, Ustaz Nazmi Nik Din.

Katanya, buku tersebut mengandungi 7 bahagian perbincangan yang bermula dengan kupasan tentang ciri Negara Berkebajikan dan berakhir dengan kupasan berkenaan ‘Agenda PAS Ganti Umno’.

Buku itu, ujarnya mengandungi 86 halaman dengan kupasan yang sangat menarik yang berkisar tentang konsep asas Negara Berkebajikan.

Menurutnya, di antara perkara yang diulas oleh Tuan Guru Presiden di dalam buku karangan beliau tersebut ialah berkenaan ciri-ciri Negara Berkebajikan dan perbezaan di antara Negara Berkebajikan (Nation Of Care and Opportunity) dengan Negara Kebajikan (Welfare State) bawaan Barat.

Beliau berkata, buka itu memberikan erti yang sangat besar kepada perjuangan untuk menegakkan keadilan di Malaysia ketika mana Umno BN menjuarai kezaliman dan ketidakadilan di negara ini.

Menurutnya Iagi, buka berkenaan sangat memberikan signifikan yang besar apabila dilancarkan oleh Mursyidul Am PAS, Tuan Guru datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 2 Ramadhan lalu di qaryah Ramadhan, Kota Bharu yang mana Allah SWT senantiasa menekankan peri pentingnya menjaga kebajikan sesama manusia.

“Umno sudah tidak relevan lagi untuk rakyat Malaysia, rakyat Malaysia memerlukan suatu perubahan yang besar untuk mencapai cita-cita keadilan yang sebenar,” ujar beliau lagi.

Beliau juga turut melahirkan keyakinan bahawa Dewan Ulamak PAS Pusat akan memainkan peranan yang positif dalam usaha memastikan impian untuk mewujudkan sebuah Negara Berkebajikan yang selari dengan tuntutan Islam dapat direalisasikan.

Buku itu diterbitkan oleh Pejabat Presiden PAS dan Dewan Ulamak PAS Pusat.

1 comment:

  1. Hello tuan,Bolehkah anda bertukar-tukar link? saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
    ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

    nasib baik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111