" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Thursday, March 15, 2012

Suspek pernah ugut nenek Dirang

WARTAWAN SINAR HARIAN

PASIR GUDANG – “Siap la kau nanti.. ingat aku takut berperang dengan kau...!

”Itu antara jeritan dan ugutan salah seorang daripada empat suspek yang ditahan kepada nenek mangsa bunuh dan bakar, Nurul Nadirah Abdullah, 5.

Ibu mangsa, Roselyn Alan, 25, memberitahu ibunya, Milnah Jul, 56, pernah bergaduh dengan salah seorang suspek yang ditahan kerana menegur tentang kecurian kabel dan tindakan suspek memukul seorang budak yang tinggal di sini, Disember tahun lepas.

“Selepas pergaduhan itu, kami hidup macam biasa dan bertegur sapa apabila berjumpa, tetapi tidak menyangka dia tergamak melakukan tindakan sekejam itu.

“Saya mahu suspek (yang membunuh anaknya) dikenakan hukuman yang setimpal kerana saya yakin dia adalah pelakunya kerana ramai penduduk di sini yang nampak perbuatannya melarikan Dirang,” katanya.

Roselyn percaya bekas suaminya tidak terlibat langsung dalam perkara itu kerana mereka berpisah cara baik dan bekas suaminya terlalu sayangkan anak-anaknya.

“Saya berterima kasih kepada semua pihak termasuk pihak polis dan jiran-jiran yang membantu sehingga anak saya ditemui semula walaupun dalam keadaan seperti itu.

“Sebagai ibu, saya reda dan menerima takdir ALLAH yang menetapkan dia meninggal dalam keadaan begitu,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111