" Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"
Image and video hosting by TinyPicsila hubungi Ust Syed untuk keterangan lanjut - 019 5121274

Sunday, December 4, 2011

Wanita Awas!, Gambar Diri Anda Dibogelkan !

Lihat gambar wanita di sebelah bagaimana software edit gambar boleh digunakan untuk membogelkan gambar diri anda.

Baca laporan di bawah yang saya ambil dari blog ini


Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu, dekat luar sana memang ramai editor yang power-power dan terer yang kita tidak sangka.

Malah aku pun buleh dikatakan pandai dalam menggunakan software Photoshop ini tapi tidak lah sampai untuk berfikir dan explore sehingga ingin membuat seperti ini. Tetapi, inillah yang berlaku sekarang. Ada tools (editor x-ray) di dalam photoshop boleh membuat gambar anda berpakaian akan menjadi bogel.
So, nasihat aku, korang kalau perempuan, dinasihatkan agar jangan lah upload gambar dekat facebook or mana-mana laman sosial dengan keadaan pebuh seperti gambar diatas. Ambil lah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda.
Sila kongsikan dengan kawan-kawan anda yang lain!

2 comments:

  1. fake. dalam photostop takde tools x-ray. ini dipanggil teknik "super impose" dimana gambar berlainan dicantunkan menjadi satu. mustahil untuk membuat gambar orang pakai baju menjadi naked kecuali orang itu memakai pakaian2 yang berwarna2 tertentu dan ketebalan baju yang tertentu2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seksyen 111